Salgsvilkår & betingelser

Avtalen
Les gjennom våre kjøpsbetingelser for netthandel hos organisertkaos.no
Når du gjennomfører et kjøp aksepterer du våre kjøpsbetingelser og det inngås en bindende avtale mellom Organisert Kaos AS og deg som kunde. Merk at kjøpsbetingelsene kan endres, og bør derfor leses hver gang man gjennomfører et kjøp hos organisertkaos.no

Partene
Selger er Organisert Kaos AS. Se selskaps-og kontaktinformasjon nedenfor:

Organisert Kaos AS, Sundbyveien 41, 3478 Nærsnes
E-post post@organisertkaos.no
Foretaksnummer 926 188 178

Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som  kjøper/kjøperen.

Priser
Våre priser er oppgitt i norske kroner og den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter og tilleggskostnader.  Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære. Prisen på produktet kan variere avhengig av salgskanal, distribusjon og spesielle tilbud. Prisene gjelder inntil de endres.

Vi tar forbehold om prisendringer og prisfeil på våre produkter.
Merk at tilbud gjelder så langt lageret rekker og innenfor de tidsrammer som det informeres om i vår markedsføring. Vi tar forbehold om feil i vår lagerbeholdning. Dersom vi mangler noen av varene du har bestilt, vil vi sende varene vi har på lager og kreditere manglende vare(r), eventuelt slette bestillingen hvis vi ikke kan levere noen av varene.
Avtaleinngåelse

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.

Avtalen er likevel ikke bindende hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.

Betaling via nettsiden
Hos oss kan du velge mellom tre trygge og sikre betalingsmetoder.

Vipps – vi tilbyr Vipps som betalingsmetode i kassen. Retursum tilbakebetales kortet som er koblet mot din Vippskonto. Ta kontakt med Vipps kundeservice eller tlf: 22 48 28 00 (mandag til fredag 02 - 23, lørdag 10-18 og søndag 11-19)

VISA & Mastercard Kortbetaling – benytter man kredittkort eller debetkort ved betaling, trekkes kjøpssummen på kortet samme dag som bestillingen blir gjort.

Klarna Payments - Klarna Payments vil automatisk hente frem enkelte opplysninger om deg så snart du er identifisert. Opplysningene du vil måtte legge inn selv vil kunne variere fra person til person eller fra kjøp til kjøp. Kredittsjekk gjennomføres kun når det er nødvendig, avhengig av betalingsmåten du velger. Kredittsjekk gjennomført av Klarna påvirker ikke din kredittverdighet og er ikke synlig for andre som innhenter kredittinformasjon om deg, for eksempel banker. Hvis Klarna kan identifisere deg, viser Klarna Payments de betalingsmåtene som er tilgjengelige for deg. Faktura er forhåndsvalgt, men du kan naturligvis velge et av de andre alternativene istedenfor. Klarna - Velger du å betale med faktura mottar du faktura på mail når pakken sendes fra oss. Faktura forfaller i løpet av 14 dager.

Klarna Delbetaling eller konto, dette ligger som et eget valg i kassen. Faktura sendes til samme mailadresse som er lagt inn med bestillingen.
Verdt å merke seg ved valg av Klarna faktura/delbetaling:
Man må være fylt 18 år for å handle.
Klarna kan kontaktes på tlf: 21 01 89 91 eller på www.klarna.no.


Levering
Vi sender våre forsendelser med Bring og Postnord. Vi sender og selger kun til forbrukere i Norge. Vi utsteder en ordrebekreftelse som vedlegges alle forsendelser. Frakt ligger fra 79kr på mindre pakker og 89kr for større pakker. Du får FRI FRAKT når du handler over 1500kr.

Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.

Hvis ikke leveringstidspunkt fremgår av bestillingsløsningen, skal selgeren levere varen til kjøper uten unødig opphold og senest 30 dager etter bestillingen fra kunden. Varen skal leveres hos kjøperen med mindre annet er særskilt avtalt mellom partene.

Risikoen for varen
Risikoen for varen 
går over på kjøper når han, eller kjøpers representant, har fått varene levert i tråd med punkt 6 (Levering).

Uavhentet pakke/passiv handling
Dersom du ikke henter ordren og forholder deg ellers helt passiv, vil dette ikke gi oss noen indikasjoner om hvorfor pakken ikke er hentet. Du vil da ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven § 11 og § 13, og mister således retten til å gå fra avtalen. Dersom du ikke betaler ny frakt, eller ønsker sendingen på nytt vil du bli belastet et gebyr på kr 150,- fra det innbetalte beløp. Restbeløp blir kreditert avhengig av din betalingsmetode.

Dersom du på forhånd melder fra til oss om at du benytter deg av angreretten innen fristen, og du ber Posten om å returnere varen, betaler du for returkostnaden selv. Når vi får returen til oss, så krediterer vi varene. 

Angre – og returrett for kjøp av varer
Ved spørsmål om angrerett, kontakt kundeservice per e-post: post@organisertkaos.no

I henhold til angrerettloven (Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler av 2014 nr. 27) har du som forbruker rett til å angre ditt kjøp innen 14 dager etter at du mottok varene. 

Angreretten innebærer at du har rett til å angre kjøpet for uåpnet produkt og returnere varen. For at angreretten skal kunne gjøres gjeldende, må varen returneres til oss i samme stand som du mottok, med tilhørende emballasje inntakt. Dette må gjøres uten unødig opphold og senest innen 14 dager fra meddelelse om angrerett er gitt. Du må returnere varen per post. Dersom varens verdi er redusert mer enn nødvendig for å fastslå varens art, egenskaper og funksjon, må du dekke dette verditapet. Dersom kjøpet gjelder levering av varer og du benytter angrerett, må du som forbruker sørge for retur av varen, kostnader ved forsendelse og eventuelle utgifter til innkjøp av ny emballasje til returen. Ved bruk av angrerett, sendt varen/e tilbake til oss innen 14 dager etter at du meldte fra om at du vil benytte deg av angrett. Kunde er ansvarlig for trygg retur, og må merke sending med ordrenummer.  Angreretten gjelder ikke på egenproduserte varer, eksempelvis "lag dine egne etiketter".

Se mer om dine forbrukerrettigheter på www.forbrukerradet.no.

Tilbakebetaling ved kjøp av varer 
Tilbakebetaling av kjøpesummen og frakten til kunden skal skje innen 14 dager fra melding om anger er mottatt, forutsatt at varen er sendt tilbake og kunden kan dokumentere dette. Om foretaket ikke har mottatt varen, kan man vente med tilbakebetaling til varen er mottatt for å kontrollere verdireduksjonen. Om ikke annet er avtalt, skal man bruke samme betalingsmåte til tilbakebetaling som kjøpet ble gjort med. Kunden skal betale returfrakt, forutsatt at dette er opplyst i betalingsbetingelsene. Når vi har mottatt varen hos oss vil vi krediterer hva du betalte for varen og frakt, dersom disse er inkludert i kjøpesummen og forbruker har betalt for disse. Dersom du har valg en dyrere fraktmetode enn den som normalt tilbys, skal mellomlegget betales av kunden og blir ikke kreditert ved tilbakebetaling ved retur og angrerett.

Levering og forsinkelse
Vi gjør vårt aller beste for å levere så raskt som mulig til enhver tid. Leveringstid er normalt 1-3 virkedager, men det kan også være tilfeller med 5-7 virkedager før varen blir levert. Vi gjør oppmerksom på at vi tar forbehold om forsinkelser i perioder med stor pågang hos Organisert Kaos eller fraktselskapet (Bring/PostNord). Maksimal leveringstid er 3 uker fra bestillingen din ble utført, dersom ikke annet er avtalt mellom selger og kjøper. Dersom din bestilling ikke har blitt levert innen den tid, har du som kunde rett til å heve kjøpet uten noen kostnad, dersom ikke annet er avtalt.

Hvis du ikke har mottatt din pakke innen 5 uker, er du som kunde ansvarlig for å gi oss beskjed innen 5 uker etter din bestilling. Din bestilling vil anses som levert etter dette tidspunktet. Har du mottatt pakken din, men mangler deler av ordren din, er du som kunde pliktig til å gi oss beskjed umiddelbart etter at pakken er mottatt. Om vi ikke får beskjed vil hele din ordre ansees som mottatt.

Kundens ansvar om riktig adresse
Det er kundens eget ansvar å skrive rett adresse. Kunden må sjekke om adressen stemmer ved utsjekk og betaling. Det er dessverre ikke mulig å endre adresse etter at ordren er lagt da ordrene pakkes tidlig neste virkedag fra vårt lager.

Det er svært viktig at postnummer og gatenummer stemmer, da Posten er meget streng på at disse må være korrekte. Vi fraskriver oss ansvaret om kunden ikke har oppgitt korrekt adresse og vil da vente på en evt retur fra Posten før vi sender ut pakken på nytt. Kunden må selv stå for portoutlegg for ny utsendelse. Kunden kan velge å angre kjøpet, men porto blir da trukket fra ordresum før tilbakebetaling.

C/O adresse viktig om du bor på annen adresse enn din folkeregistrerte

Bor du på en C/O adresse er det viktig at du får med fullstendig navn på den som er folkeregistrert på adressen.

Eksempel:

Ola Nordman (ditt navn)

C/O Kari Johansen, Adresse og gate nr. (den du bor hos + gate/veinavn)

Feillevering eller transportskade
Dersom du skulle motta feil varer, feil antall eller transportskadde produkter, bes du kontakte vårt kundesenter på post@organisertkaos.no. Oppgi hva som er feil/skadet/mangler og legg ved bilder av ev. skade/feil. Dersom varen er transportskadet ved mottak, ber vi deg først ta kontakt med utleveringssted/transportør for å melde skaden.

Reklamasjon av varer
Det gis full reklamasjonsrett etter gjeldende lover for alle mangler ved varen. Under enhver omstendighet plikter kjøper å reklamere innen rimelig tid etter at feilen er oppdaget. Vi anbefaler at du tar kontakt med oss, for å videre dokumentere hva som er problemet med varen. Vi krever da nærbilder, samt et oversiktsbilde av varens mangler. Hvis noe er skadet/merker/flekker/lukt på produktet når du mottar pakken fra oss må du kontakte oss med det samme for å informere om dette slik at vi får registrert dette på din ordre hvis du skal returnere produktet. Ved reklamasjon, feil og mangler får du dekket eventuelle fraktkostnader. Hvis du vil benytte deg av reklamasjonsretten eller har spørsmål om reklamasjon, kontakter du oss på post@organisertkaos.no

Dersom vi har pakket feil vare er det viktig du gir oss beskjed innen 14 dager etter varen er mottatt. Da vil vi betale returkostnaden og sende riktig vare - gitt at den fremdeles er på lager. Vi tar forbehold om utsolgtsituasjoner.

Ved reklamasjon får kunden tilbakebetalt samme beløpet for reklamasjonsvaren som da den ble kjøpt, eller ny vare dersom vi fremdeles har produktet på lager.
Bytte og retur tar ofte opp til 1-3 uker fra du har sendt varen i retur.
Mangler du returskjema kan du laste det ned her.

Hvis du skal returnere hele- eller deler av din ordre og har valgt faktura som betalingsmåte, kan du selv utsette forfallsdato kostnadsfritt på www.klarna.no. Om det ikke blir gjort, kan det påløpe purregebyr før din retur er mottatt og behandlet. Purregebyrer påløper kunder. Klarna kan kontaktes på telefon 21 01 89 91 eller på e-post: info@klarna.no.

På samme måte som det er vårt ansvar at pakken kommer frem til deg, er det ditt ansvar som kunde at pakken kommer frem til oss. Om du velger sporingspakke er du helt sikker på at den ikke forsvinner. Om du velger en rimeligere variant uten sporing har du mindre kontroll på hvor pakken din er.

Dersom det ikke er noen feil på varen eller det kan påvises at feilen skyldes feil bruk av produktet, forbeholder vi oss retten til å avvise reklamasjonen. Du vil da bli informert om dette, og kan velge mellom å få produktet i retur eller få det kassert av oss. 
Selgerens rettigheter ved kjøperens mislighold
Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller de øvrige pliktene etter avtalen, og dette ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens side, kan selgeren i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 9 etter omstendighetene holde varen tilbake, kreve oppfyllelse av avtalen, kreve avtalen hevet samt erstatning fra kjøperen. Selgeren kan også etter omstendighetene kunne kreve renter ved forsinket betaling, inkassogebyr og gebyr ved ikke- forskuddsbetalte uavhentede varer.

Oppfyllelse: Dersom kjøperen ikke betaler, kan selgeren fastholde kjøpet og kreve at kjøperen betaler kjøpesummen (oppfyllelse). Er varen ikke levert, taper selgeren sin rett dersom han venter urimelig lenge med å fremme kravet.
Heving: Ved vesentlig betalingsmislighold eller annet vesentlig mislighold fra kjøper, kan selgeren heve avtalen. Selgeren kan likevel ikke heve etter at kjøpesummen er betalt. Selgeren kan også heve kjøpet dersom kjøperen ikke betaler innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse som selgeren har fastsatt. Selgeren kan likevel ikke heve mens tilleggsfristen løper, med mindre kjøperen har sagt at han eller hun ikke vil betale.
Erstatning: Selgeren kan kreve erstatning fra kjøperen for økonomisk tap han eller hun lider som følge av kontraktsbrudd fra kjøperens side jf. forbrukerkjøpslovens § 46.

Renter ved forsinket betaling/inkassogebyr: Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen i henhold til avtalen, kan selgeren kreve renter av kjøpesummen etter lov om renter ved forsinket betaling. Ved manglende betaling kan kravet, etter forutgående varsel, bli sendt til inkasso, og kjøperen kan da bli holdt ansvarlig for gebyrer etter lov om inkassovirksomhet og annen inndrivning av forfalte pengekrav.
Garanti
Garanti som gis av selgeren, gir kjøperen rettigheter i tillegg til de kjøperen allerede har etter ufravikelig lovgivning. En garanti innebærer dermed ingen begrensninger i kjøperens rett til reklamasjon og krav ved forsinkelse eller mangler etter punkt 9 og 10.

Personopplysninger
Personopplysninger vil bli ikke videreformidlet til noen andre parter, men kun brukt til å gjennomføre avtalen med kjøper.
Organisert Kaos AS er ansvarlig for de personopplysninger du har gitt oss når du registrerer deg for å handle online. Da godtar du også at Organisert Kaos kan bruke disse opplysningene til å fullføre våre forpliktelser ovenfor deg, og gi deg best mulig service. Opplysningene kan også benyttes til markedsføring, for eksempel til utsendelse av katalog eller tilbud. Vil du gjøre noen endringer av opplysningene, kan du logge inn og endre din profil i vår nettbutikk, eller du kan kontakte kundeservice (post@organisertkaos.no) for hjelp.
Hvis du vil vite mer om vår håndtering av personopplysninger, er det beskrevet i vår personvernerklæring. 
Alder
Du må være over 15 år for å utføre en handel hos oss. Handler du med faktura eller delbetaling er aldersgrensen 18 år.

Konfliktløsning
Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. Punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Hvis du ønsker å klage på ditt kjøp, ta kontakt med oss på post@organisertkoas.no. Hvis vi mislykkes i å finne en løsning, kan du sende en klage til Forbrukerrådet, Skippergata 8-10, 0152 Oslo. Du kan også bruke EU-kommisjonens online klageportal selv om denne fortrinnsvis vil være relevant dersom du er en forbruker bosatt utenfor Norge.

Reklamasjon
Det gis full reklamasjonsrett etter gjeldende lover for alle mangler ved varen. Under enhver omstendighet plikter kjøper å reklamere innen rimelig tid etter at feilen er oppdaget. Ved reklamasjon, feil og mangler får du dekket eventuelle fraktkostnader. Hvis du vil benytte deg av reklamasjonsretten eller har spørsmål om reklamasjon, må du kontakte Kundeservice.

Forbehold og ansvarsbegrensninger
Organisert Kaos AS tar forbehold om driftsstans, uriktige priser eller leveringsproblemer som skyldes forhold utenfor selskapets kontroll.

Organisert Kaos AS tar videre forbehold om trykkfeil, prisfeil, merverdi- og øvrige avgiftsendringer. Eventuelle tilbud gjelder så lenge lageret rekker (som opplyst i tilknytning til den enkelte kampanje).